Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Mariefred, Västerleden, Eskilstuna, Munkhagsgatan, Strängnäs Kommun, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Mariefred, Västerleden, Eskilstuna, Munkhagsgatan, Strängnäs Kommun, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har frihetsberövats, i ett rattfylleriärende. Det ärende som sticker ut från natten är en brand i Mariefred, se nedan.

23.05 En polispatrull stoppade en bilist på Västerleden i Eskilstuna. Föraren visade tecken på att vara narkotikapåverkad och togs med för provtagning. Det var en man i 30-årsåldern. Han hade heller inte något körkort och blev därmed även misstänkt för grov olovlig körning.

00.28 Polisen fick samtal om en brand på Munkhagsgatan i Mariefred, Strängnäs kommun. Inringaren hade hört glaskross och sedan sett att det vällde svart rök från en byggnad. Ett par personer skulle ha lämnat platsen i samband med detta. Det fanns ytterligare vittnen som ringde polisen om att de hade sett händelsen. Flera polispatruller skickades till platsen, inklusive hund.
Det var en företagslokal som brann, som var tom på folk. Ett hotell ligger på våningen över. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden och inga personskador fanns att rapportera. Kl 01.06 fattade polisen beslut om att spärra av platsen för teknisk undersökning. Polisen inledde en förundersökning om grov mordbrand. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen kommer att genomföra en brottsplatsundersökning så snart som det är möjligt.

I övrigt har inga grövre brott kommit till polisens kännedom.