Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ronna, Södertälje Kommun, Södertälje, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand

Brand i anslutning till flerbostadshus i Ronna, Södertälje kommun

Ronna, Södertälje Kommun, Södertälje, Stockholms län

Det började brinna på en lägenhetsbalkong i Ronna, Södertälje, på lördagseftermiddagen. I lägenheten befann sig vid tillfället en kvinna och hennes två minderåriga barn, som lämnade bostaden när de upptäckte branden. 

Branden hade ett hastigt förlopp med öppna lågor. Räddningstjänst var snabbt på plats och kunde släcka branden. Men det uppstod betydande skador på balkongen samt vissa skador på två intilliggande balkonger. Lägenheten fick rökskador och lindriga materiella skador. Ytterligare två lägenheter har rökskadats.

Det är oklart vad som har orsakat branden. Polisen har spärrat av två lägenheter för att kunna göra en teknisk undersökning av dessa lägenheter. Bostadsbolaget kommer att ordna evakueringsboende till hyresgästerna i dessa lägenheter.

Ingen person skadades i branden.

Polisen har upprättat en anmälan som innefattar brottsrubriceringarna grov allmänfarlig vårdslöshetet genom brand alterntivt vårdslöshet genom brand.

   

Händelsekarta

Laddar karta...