Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Eskilstuna, Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Här följer en kort sammanfattning från midsommarnattens händelser.

Eskilstuna, Strängnäs, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Södermanlands län under midsommarnatten.

Kvinna greps för mordbrand
Strax efter klockan 01:00 får polisen ett larm om brand utomhus som ska ha spridit sig till fasaden på en byggnad i centrala Eskilstuna. När polispatrull väl är där är det ingen pågående brand. Men man anträffar en kvinna som ska ha setts elda vid fasaden. Kvinnan grips och är nu misstänkt för mordbrand. Inga personer ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Krogbråk i Eskilstuna
Vid 02:07 larmas polis till en krog i Eskilstuna centrum efter att någon form av bråk ska ha utbrutit på platsen. Väktare ska där ha belagt en person med handfängsel, efter att denne ska ha misshandlat två andra. När polisen kommer dit har läget lugnat ner sig. Den misstänkte mannen omhändertas enligt LOB. Händelsen rubriceras som misshandel av normalgraden. De två drabbade ska ej skadats allvarligt.

Misshandel i Strängnäs
Runt klockan 03:00 inkommer information till polisen gällande en misshandel som ska ha ägt rum i centrala Strängnäs. Enligt uppgifter ska en drabbad man blivit påhoppad av flera personer som ska ha sparkat på denne. När polisen kommer till platsen finns inga gärningspersoner kvar. Man har upprättat en anmälan om misshandel. Den drabbade mannen ska ej behövt uppsöka akutvård till följd av händelsen.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri och bråk samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...