Karta som med röd fyrkant ramar in Sätra, Sätra Centrum, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Man skjuten i Sätra.

Sätra, Sätra Centrum, Stockholm, Stockholms län

Bland annat ordningsvakter larmar polisen om en skottlossning inne i Sätra centrum där en man skadats. Polisen beordrar ett flertal patruller till Sätra. Den skadade mannen förs till sjukhus med helikopter. I nuläget har polisen inga kommentarer till skadeläget. Ingen person har ännu gripits men flera personer har fått följa med till en polisstation för att höras närmare om händelsen.

Med anledning av den pågående polisinsatsen stannar inte tunnelbanan på Sätras tunnelbanestation. 

Uppdatering kl 22:30
Den man som skottskadades har avlidit. Mannen var i 20-årsåldern och anhöriga har underrättats.
Polisen har inlett en förundersökning om mord. 
Arbetet på brottsplatsen pågår fortfarande och ytterligare personer har tagits med till en polisstation för att höras närmare.
I nuläget finns ingen prognos för när tunnelbanestationen åter kan öppnas.
Med anledning av att målsägaren har dött så har notisens rubrik ändrats från skottlossning till mord.

Uppdatering den 8 augusti klockan 07:45

I samband med den polisinsats som pågått under natten har fyra man gripits och är misstänkta för delaktighet i brottet. De har efter föredragning till åklagare anhållits.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra