Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Falköping, Ardennergatan, Alingsås, Ängsgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

Falköping, Ardennergatan, Alingsås, Ängsgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.38 Falköping, brott mot knivlagen m.m.
Ett vittne ser hur en man står och skjuter med någon form av luftvapen på Ardennergatan varför polis larmas fram till platsen. Visar sig att han har en så kallad soft air-gun som han står och skjuter med. Mannen visar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. I samband med skyddsvisitation påträffas en kniv som patrullen tar i beslag.

01.49 Alingsås, brand i lägenhet.
Räddningstjänst, ambulans samt polis till Ängsgatan då larm inkommer att det skall brinna på adressen. Hela trapphuset är rökfyllt när blåljuspersonal anländer till platsen. Rökdykare får med sig en man ut ifrån en av lägenheterna. Mannen är vaken och talbar men får åka med ambulansen för kontroll. Platsen spärras av för en teknisk undersökning som kommer äga rum under dagen som idag. Patrullen skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.