Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, August Barks Gata, Mölndal, Strömstad, Norge, Lidköping, Falköping, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, August Barks Gata, Mölndal, Strömstad, Norge, Lidköping, Falköping, Västra Götalands län

00:44 Göteborg, rån
En man i 40-årsåldern ringer polisen och uppger att han blivit rånad av två gärningsmän på August Barks gata. Rånarna ska ha pressat ett föremål mot målsägandes rygg, som han uppfattade som ett vapen. Därefter har de tilltvingat sig kontanter och en klocka. Målsägande försökte göra motstånd, varpå gärningsmännen slog honom i ryggen. Därefter försvann de i riktning mot Mölndal. Polisen har sökt efter gärningsmännen, bland annat med hund. Någon misstänkt person har dock inte påträffats. En anmälan gällande rån upprättas.

01:52 Strömstad, mordförsök
Polisen larmas om att en man i 35-årsåldern knivskurit en kvinna i en bostadsfastighet i kommunens norra delar. Inringaren har tagit med sig kvinnan från brottsplatsen. Polis och ambulans möter upp och kvinnan förs därefter till sjukhus i Norge. Hennes skador uppges inte vara livshotande. Polisen rycker även ut till brottsplatsen, där en misstänkt gärningsman påträffas och grips. Han anhålls senare av åklagare. Händelsen utreds som försök till mord. Avspärrningar har upprättats och andra initiala utredningsåtgärder vidtagits.

02:23 Lidköping, brand
SOS kontaktar polisen om en brand i ett villaområde väster om Lidköping. Samtliga som befann sig i hushållet när branden utbröt uppges ha kunnat ta sig ut på egen hand. Räddningstjänst är på plats och strax före klockan 03 är elden släckt. Eventuellt är en fimpad cigarett brandorsaken. En anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet upprättas. Misstänkt är en man i 20-årsåldern. Avspärrningar har upprättats.

02:56 Falköping, brand
Personal på ett gruppboende larmar om en brand i fastigheten. Den kan dock släckas tämligen omgående. Ingen person uppges ha kommit till allvarlig fysisk skada. En kvinna i 65-årsåldern förs till sjukhus för kontroll. Polisen har upprättat en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...