Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Eklandagatan, Eklanda Livs, Sahlgrenska Sjukhuset, Kummingatan, Lövgärdet, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

Göteborg, Eklandagatan, Eklanda Livs, Sahlgrenska Sjukhuset, Kummingatan, Lövgärdet, Västra Götalands län

22.20 Göteborg, grovt rån
Polis larmas till Eklandagatan med anledning av att ägaren till Eklanda Livs ringer och uppger att han blivit utsatt för ett rån. Tre killar i övre tonåren, delvid maskerade kommer in i butiken varav två har vapen i handen. Den ene har en kniv och en annan har ett pistolliknande föremnål i handen. Ägaren uppger att han blivit misshandlad och hotad av killarna. Oklart vid anmälningstillfället om det saknas något från butiken. Polisen inleder dörrknackning i området och platsen spärras av för teknisk undersökning. Ägaren körs till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll.

02.01 Göteborg, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Kummingatan i Lövgärdet med anledning av att en parkerad lastbil brinner. Räddningstjänsten släcker och polisen sakriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.