Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Gällivare, Arvidsjaur, Åkroken, Norlunda, Överkalix, Boden, Pajala, Mukkakangas, Haparanda, Luleå, Jokkmokk, Kiruna, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens händelser.

Gällivare, Arvidsjaur, Åkroken, Norlunda, Överkalix, Boden, Pajala, Mukkakangas, Haparanda, Luleå, Jokkmokk, Kiruna, Norrbottens län

23.17
Gällivare, centrum: En man omhändertagen för fylleri och förd till polisstationen för tillnyktring.

23.30
Arvidsjaur, Åkroken riksväg 94: Personbil som kört på en ren. Inga personskador, oklart om renen skadades. Samebyn har meddelats.

23.46
Arvidsjaur, Norlunda riksväg 95: Personbil som voltat. Väldigt halt på platsen. Föraren fördes till hälsocentralen i Arvidsjaur. Polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. Mediefrågor kring skadeläget hänvisas till sjukvården.

23.50
Överkalix, Lomträsk riksväg 98: Personbil som kört på en ren. Inga personskador, men renen dog. Samebyn har meddelats.

00.04
Boden, centrum: Anmälan om olaga hot och skadegörelse efter att en man verbalt hotat en annan man samt sparkat på dennes ytterdörr.

00.11
Pajala, Mukkakangas riksväg 99: Personbil nedkörd i diket. Ingen person kvar i bilen. Patrullen träffar senare på fyra personer som färdats i bilen. De förs till hälsocentralen. Mediefrågor kring skadeläget hänvisas till sjukvården. En anmälan om trafikolycka upprättas. Den man som säger sig ha kört bilen misstänks för olovlig körning då han saknar körkort.

01.08
Boden, centrum: Anmälan om misshandel efter att en man blivit nedsparkad av två män som sedan avviker från platsen. Förutom polis så skickas även ambulans till platsen, men mannen ska inte ha varit i behov av vård.

01.14
Haparanda, centrum: Samtal om tre till synes påverkade män som ligger ner på en parkering. När polis anländer så finns en av dem kvar. Han omhändertas för fylleri och förs till polisstationen för tillnyktring.

01.17
Luleå, Innerstaden: En person omhändertagen för fylleri och förd till polisstationen för tillnyktring.

01.41
Boden, centrum: En kvinna omhändertagen för fylleri och förd till polisstationen för tillnyktring.

01.55
Jokkmokk, centrum: Personbil som kört in i järnvägsbom, men dock inte kommit upp på spåret. Ingen förare finns kvar på platsen när polis och räddningstjänst anländer. En anmälan om trafikolycka har upprättats.

02.57
Kiruna, centrum: Anmälan om misshandel efter ett bråk. Ordningsvakter omhändertar den misstänkte gärningsmannen, som är mycket berusad. Han får när polispatrullen är klar med anmälningsupptagningen följa med till polisstationen för tillnyktring.

03.45
Luleå: Man misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav. Den misstänkta narkotikan tagen i beslag för analys.

03.52
Luleå, Kronanområdet: Samtal om en stökig man som skriker och slår på saker utomhus. Det är lugnt på platsen när polispatrullen anländer, men mannen omhändertas för fylleri och får följa med till polisstationen för tillnyktring.

05.08
Kiruna, centrum: Anmälan om misshandel efter att en kvinna blivit slagen av en annan kvinna i bosta. Målsägaren ska enligt uppgift inte ha varit i behov av vård.