Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Norrköping, Rydsvägen, Linköping, Vadstena Kommun, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Norrköping, Rydsvägen, Linköping, Vadstena Kommun, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 100 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Sent på lördagskvällen fick polisen vetskap om en misstänkt våldtäkt som inträffat inomhus i Norrköping. En man, som är i 25-årsåldern, misstänks för att ha våldtagit en vuxen kvinna. De är inte obekanta med varandra sedan tidigare. Mannen greps för våldtäkt, senare anhölls mannen. Ärendet är åklagarlett. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnan uppsökte sjukvård eller inte.

00:24 Polisen larmades till Rydsvägen i Linköping med anledning av en brand. Det var en parkerad bil som brann. Branden misstänks vara anlagd och rubriceras som grov skadegörelse, det finns ingen misstänkt. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Poliserna har pratat med personer som funnits i närheten, även fotodokumentation har genomförts.

02:29 Polisen larmades till en adress i Vadstena kommun med anledning av ett bråk inomhus. En man misstänks för att ha misshandlat en kvinna han har en relation med. Mannen greps av polis, den gripne är i 45-årsåldern. Mannen misstänks för misshandel och olaga hot. Kvinnan var vaken och talbar, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om eventuella fysiska skador.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra