Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Tift, Linköping, Nygatan, Norrköping, Finspång, Söderleden, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Östergötland, Tift, Linköping, Nygatan, Norrköping, Finspång, Söderleden, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat 45 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Fyra personer har frihetsberövats på grund av berusning eller rattfylleri.

22.05 En polispatrull stoppade en skåpbil vid trafikplats Tift, längs E4 utanför Linköping. Fordonet var lastat med cirka 900 kg alkohol, vilket innebar överlast. Föraren, en man i 35-årsåldern, fick en ordningsbot för detta.

22.30 Polisen fick samtal om att någon hade kastat in en fyrverkeripjäs genom ett fönster till en lägenhet på Nygatan i Norrköping. Polis kom till platsen. En kvinna i 45-årsåldern fanns i bostaden, hon ska ha varit chockad men inte skadad. Fyrverkeripjäsen hade orsakat viss rökutveckling, men ingen brand. Varför detta hände är oklart. Polisen dokumenterade omständigheterna och upprättade en anmälan om skadegörelse. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

00.19 Det kom larm om en singelolycka på riksväg 51 vid Finspång. En bilist hade kört in i mitträcket. När polis och räddningstjänst kom dit så fanns en man kvar som sade att han hade varit passagerare och att föraren hade lämnat. Mannen är i 45-årsåldern. Han fördes till sjukhus med ambulans. Han verkade inte vara allvarligt skadad. Polis fick tag i ägaren till bilen, men det ledde inte till mer klarhet i vem som hade kört.

00.50 En polispatrull stoppade en mopedist på Söderleden i Linköping. Mannen som körde ville först inte stanna. När han gjorde det så blev han misstänkt för drograttfylleri och togs med för provtagning. Han är i 60-årsåldern. Mannen är även misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk.

03.15 Det kom larm om att någon hade tagit sig in på Herstadbergs marina i Norrköping. Polis åkte dit med flera patruller, inklusive hund. Varken någon misstänkt person eller några tecken på inbrott kunde hittas. Polisen upprättade en anmälan om olaga intrång.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.