Karta som med röd fyrkant ramar in Nyköping, Stockholmsvägen, Näshulta, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Nyköping, Stockholmsvägen, Näshulta, Eskilstuna, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

02:04 Polis larmades till en adress i centrala Nyköping med anledning av att en inringare noterat en maskerad person inne i ett trapphus. Kort efteråt ska personen ha försvunnit i en bil. Polis anträffade aktuell bil vid 03-tiden efter en tids spaning. Två personer i bilen, en man i 20-årsåldern samt en kille i 15-årsåldern, grips då misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Detta då polispatrull noterat ett misstänkt farligt föremål i fordonet. Området runt bilen har spärrats av och det nationella bombskyddet har varit på plats. Vid 07:17 var det nationella bombskyddet klara med det misstänkta föremålet och fordonet bedömdes då som ofarligt. Avspärrningarna har minskat och trafiken ska inte längre påverkas vid Stockholmsvägen. En åklagare har beslutat att häva gripandet av killen i 15-årsåldern. Mannen i 20-årsåldern har däremot anhållits misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt förberedelse till mord. Frågor från media gällande förundersökningen hänvisas till Åklagarkammaren.

06:28 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Näshulta utanför Eskilstuna med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska ett mindre hus ha börjat brinna. När polis anlänt till platsen visade det sig att bostaden var övertänd. Ingen person skadades i branden. Polis kommer skriva en anmälan om mordbrand alternativt skadegörelse genom brand. Brandplatsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra