Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt

En person stoppas vid säkerhetskontrollen till tingsrätten, då ett okänt föremål hittats i personens väska.

Göteborg, Västra Götalands län

Polisen behandlar det som ett misstänkt farligt föremål och vidtar åtgärder därefter. Delar av tingsrätten utryms och rättegångssalar inryms under tiden som polisen hanterar händelsen och fastställer vad det rör sig om för föremål. Nationella bombskyddet är underrättade. 

Uppdatering klockan 10:44
Avspärrningar upprättas kring byggnaden. Avspärrningarna avser initialt sträckan mellan Gamla Ullevi och Skånegatan. Såväl biltrafik som gång- och cykeltrafikanter påverkas.  

Uppdatering klockan 11:53
Nationella bombskyddet har omhändertagit föremålet, som kommer att genomgå en teknisk undersökning på säker plats. Samtliga avspärrningar har hävts. Händelsen utreds initialt som försök till allmänfarlig ödeläggelse. En man är gripen i ärendet. 

Uppdatering klockan 15.21
Nationella bombskyddet har nu undersökt föremålet och kunnat konstatera att det var ofarligt. Den man som greps är numera frisläppt och ärendet är nedlagt av åklagare.

Händelsekarta

Laddar karta...