Karta som med röd fyrkant ramar in Härryda, Stora Bugärde, Göteborg, Kalendervägen, Borås, Norrby Tvärgata, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Ulla Brehm.

Härryda, Stora Bugärde, Göteborg, Kalendervägen, Borås, Norrby Tvärgata, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.20 Härryda, brand
Larm om brand i villa i Stora Bugärde. Det är en fullt utvecklad brand där det brinner i garaget och pannrummet. Räddningstjänsten gör bedömningen att flera hus intill behöver utrymmas då det finns explosiva varor i det brinnande huset. Garaget blir totalförstört och de evakuerade kommer att få återvända till sina hus tidigast klockan 09.00 idag. Polisen kommer att spärra av för en teknisk undersökning och har inlett en förundersökning om mordbrand.

23.22 Göteborg, personrån
En kille i 18-årsåldern har blivit rånad på Slottskogsgatan. Två män har kommit fram och hotat honom genom att säga att de har en kniv. De tilltvingar sig hans väska och telefon och lämnar platsen. Han blir väldigt chockad men är fysiskt oskadd. Ingen gripen.

00.04 Göteborg, brand
I Kungsparken har det börjat brinna i ett valtält tillhörande Sverigedemokraterna. Misstanke finns om att branden är anlagd. Ett tiotal svartklädda personer har setts vid tälten strax innan det började brinna. Två ordningsvakter försökte släcka innan räddningstjänsten kom och andades in en del rök. De kontrollerades av ambulanspersonal, oklart om de behövde åka med till sjukhuset. Stor spridningsrisk då det stod flera tält intill. Polisen har inlett en förundersökning om grov skadegörelse. Ingen gripen.

02.03 Göteborg, bilbrand
På Kalendervägen brinner en bil och elden har även spridit sig till ett träd. Räddningstjänsten är på plats och släcker. En bil som stod parkerad intill har också fått en del brandskador. En anmälan om skadegörelse genom brand skrivs.

02.30 Borås, narkotikabrott samt brott mot knivlagen
På Norrby Tvärgata kontrolleras två män i 20-årsåldern av polisen. De misstänks för narkotikabrott samt brott mot knivlagen och tas med för provtagning. Knivarna tas i beslag.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra