Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Länsmansgården, Mölndal, Grästorp, Herrljunga, Vårgårda, Annelund, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är Hans Lippens och i em/kväll tjänstgör Tommy Nyman

Länsmansgården, Mölndal, Grästorp, Herrljunga, Vårgårda, Annelund, Västra götalands län, Västra Götalands län

180826

Angående händelsen igår kväll i Länsmansgården finns för närvarande inget nytt i ärendet.
Polisen kommer under dagen att fortsätta säkerställa vittnesförhör och andra iaktagelser i närområdet.

Kl 21:05 Mölndal, brand

Räddningstjänst och polis larmas till Ängslyckans boende där enligt uppgift ska brinna i ett rum. Räddningstjänsten tar hand om sin del och polisen skriver anmälan allmänfarlig vårdslöshet.

 180827

Kl 02:04 Grästorp, inbrott

Väktare och polis larmas till en butik i Grästorp. Utanför butiken står en bil och brinner. Bilen har används för att dra ut entrédörren till butiken. Räddningstjänsten släcker bilbranden och bilen tas i beslag för teknisk undersökning. Från inbrottet har det enligt vittnes iakttagelser försvunnit en alt två fordon från platsen i okänd riktning. Anmälan skrivs rörande grov stöld och mordbrand eftersom bilen stod väldigt nära fastigheten. Ingen är gripen. Teknisk undersökning på butiken kommer att ske under dagen. Oklart vad som är tillgripet.

Övrig händelse i anslutning till händelsen i Grästorp

Kl 04:16 Herrljunga/Vårgårda med omnejd

Försök till våld mot tjänsteman, drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk

I samband med att polispatrullerna eftersöker gärningspersonerna i fordonen från Grästorp vill de kontrollera en bil med några individer i som verkar intressanta ur polisens synvinkel i närheten av Vårgårda. Aktuell bil vägrade först att stanna på polismans stopptecken och ett förföljande påbörjades och från bilen kastades det ut diverse saker för att hindra polisbilen att köra efter. Bl.a kastades det en kofot mot polisbilen. Bilen stannade till slut vid Annelund och två personer kunde gripas med hjälp av hundpatrull en tredje person avvek och eftersök pågår. Anmälan skrivs på de båda männen angående försök till våld mot tjänsteman, vårdslöhet i trafik, drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk

OBS att denna bilen inte har med inbrottet i Grästorp att göra, vilket konstaterades i samband med gripandet utan de var säkerligen ute på annan "turné".

 

 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...