Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Tranemo, Borås, Göteborg, Smaragdgatan, Vänersborg, Kungälv, Gymnasiegatan, Härryda, Mölnlycke, Billdal, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Tranemo, Borås, Göteborg, Smaragdgatan, Vänersborg, Kungälv, Gymnasiegatan, Härryda, Mölnlycke, Billdal, Västra Götalands län

22.08 Tranemo, drograttfylleri.
En bil har kört av vägen och föraren har kastats ur bilen och skall ligga i diket vaken samt talbar, ambulans samt polis på väg. Föraren förs med ambulanshelikopter till sjukhus i Borås för vård, oklar status. Personen visar tecken på drogpåverkan varför han är misstänkt för drograttfylleri samt trafikolycka med misstanke om brott.

22.51 Göteborg, skadegörelse genom brand.
Vittne sett hur någon anlänt på en moped/ MC och sedan knackat sönder en ruta till bilen för att sedan kastat in något som gjort att det börjat brinna. Personen lämnar sedan platsen i riktning mot Smaragdgatan. Branden släcks av räddningstjänst och polis tar uppgifter för en anmälan, ingen gripen.

00.03 Vänersborg, brott mot strålskyddslagen.
En patrull träffar på en man som har en så kallad laserpekare på sig som man tar i beslag. Mannen är i 20 års åldern och misstänks nu för brott mot strålskyddslagen.

01.03 Skara, mordbrand.
Brinner i två byggnader på dansbanan i Brogården varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Man spärrar av området runt brandhärden. Det råder viss spridningsrisk till andra närliggande byggnader enligt uppgifter från platsen. Det skall röra sig om väldigt gamla byggnader från 17 -1800-talet. I skrivande stund inga uppgifter om omfattningen. Allt tyder på att det rör sig om en anlagd brand enligt personalen som är på brandplatsen. Teknisk undersökning kommer att äga rum så fort platsen bedöms som säker.

01.58 Kungälv, grovt rattfylleri.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist på Gymnasiegatan och där blåser föraren positivt och får följa med för provtagning. Föraren som är i 20 års åldern misstänks för grovt rattfylleri och man tar nycklarna till bilen ifrån honom som han senare får hämta på polisstationen.

03.31 Härryda, skadegörelse genom brand.
Brinner enligt uppgift vid Fridaskolan i Mölnlycke varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. När räddningstjänst kommer till platsen brinner det i några plastbänkar samt att några personer springer till skogs. Branden släcks men hade inte räddningstjänst kommit till platsen i tid så hade omfattningen varit betydligt mer. Polis söker av närområdet med hjälp av hund men ingen påträffas som kan sättas i samband med branden, en anmälan skrivs.

04.10 Göteborg, stöld.
En person ser i en övervakningskamera hur några personer stjäl hans gasolgrill som står på altanen på en adress i södra Billdal. Det är ingen hemma i huset då ägaren befinner sig på annan ort. Tjuvarna lämnar platsen troligen i en bil då grillen är stor samt en gasoltub kär kopplad till denna. Polis till platsen men då har tjuvarna redan hunnit att lämna i okänd riktning, en anmälan skrivs.