Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Herrljunga, Parkgatan, Vedum, Tanum, Kville, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Dagens presstalesperson är Hans Lippens

Herrljunga, Parkgatan, Vedum, Tanum, Kville, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 01:27              Herrljunga, inbrott

Vaktbolage larmar polisen när de får in ett inbrottslarm till Hemköp på Parkgatan. I övervakningskameran ser de två män lasta  in saker i en mörk bil. Därefter lämnar de platsen. Polispatruller skickades till platsen för eftersök utan att anträffa någon bil eller gärningspersoner. Den mörka bilen och ett bra signalement larmas ut till övrig polispatruller i området och efter en stund är det en polispatrull som anträffar ett fordon i Vedum som väl stämmer överens med det utlarmade fordonet. Bilen stoppas och kontrolleras. I bilen finns det två män som stämmer överens med signalementet från övervakningsbilderna och i bilen finns det tobaksvaror från inbrottet. Bilen är dessutom anmäld stulen. Två män grips på platsen och anmälan skrivs rörande inbrott på Hemköp samt tillgrepp  av fortskaffningsmedel i form av bilen de färdades i. Husrannsakan mm kommer att genomföras så brottrubriceringen kan komma att justeras till fler gärningar.

Kl 01:56              Tanum, rattfylleri

En polispatrull stoppar och kontrollerar en bilist vid trafikplats 103 Grindsmotet vid Kville på E6,an. Föraren misstänks för drograttfylleri, olovlig körning och medtas för fortsatt undersökning och utredning.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.