Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Kåserigatan, Falköping, Olof Andersgatan, Förskolan Paletten, Trollhättan, Velanda, Opalgatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Kåserigatan, Falköping, Olof Andersgatan, Förskolan Paletten, Trollhättan, Velanda, Opalgatan, Västra Götalands län

22.39 Göteborg, mordförsök
Flera boende i området runt Kåserigatan, Backa uppger att de hört skott i området. Polis kommer till platsen och två män uppger att de tror sig blivit beskjutna av okänd person. De har hört skott men ingen i området har sett något skott avlossat. Polis spärrar av området och vid den tekniska undersökningen anträffas en hylsa som tas i beslag. Ingen person har kommit till skada och ingen gripen. 

00.38 Falköping, stöld genom inbrott
Vid Olof Andersgatan är det tre personer som krossar en ruta till förskolan Paletten och tar sig in i skolan. Tjuvarna blir påkomna av en allmänhet och springer från platsen. Oklart vid anmälningstillfället om det saknas något från skolan.

01.24 Trollhättan, misstänkt grovt rattfylleri och narkotikabrott
Vid Velanda på länsväg 2048 är det en bilist som kör i diket efter ett förföljande av en polispatrull. Inga personskador. I bilen färdades tre killar, varav föraren misstänks för grov olovlig körning, grovt rattfylleri och narkotikabrott eget bruk. Även en av passagerarna misstänks för narkotikabrott eget bruk samt innehav.

02.53 Göteborg, grov allmänfarlig vårdslöshet
Flera person ringer från området runt Opalgatan med anledning av att de hört en hög smäll. Polis kommer till platsen och kan konstatera att något detonerat vid en entrédörr på Opalgatan. Ingen person har kommit till skada och skadorna är begränsade till entrédörren. Brottsplatsundersökningen är avklarad nu på morgonen och det mesta tyder på att någon smällt av en banger vid dörren. Polis har även genomfört dörrknackning i området. 

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra