Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Sannegården, Björkekärr, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Göteborg, Sannegården, Björkekärr, Västra Götalands län

22:18, Göteborg, Försök till rån
Personal på en bensinstation i Sannegården tryckte på överfallslarmet med anledning av att två gärningspersoner med hot om våld försökte tvinga till sig pengar. Hoten ska ha förstärkts med någon form av tillhygge. Gärningspersonerna ska även ha stulit varor från butiken. När polis anlände till platsen hade personerna hunnit avvika. Ingen person har gripits i nuläget, men en polisanmälan upptogs gällande försök till rån samt stöld. Inga personskador till följd av händelsen.

02:00, Göteborg, försök till mordbrand
Någon har under natten kastat in en ett föremål genom ett fönster till en bostad i Björkekärr, vilket orsakade en brand. Branden slocknade snabbt av sig själv, men händelsen rubriceras som försök till mordbrand. Ingen ska ha befunnit sig i lägenheten, och ingen person kom till skada till följd av händelsen. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning på plats. I dagsläget finns det inget som tyder på att händelsen skulle vara relaterad till någon gängkonflikt. Ingen person har gripits.

Storgöteborg, grov misshandel (relation)
En man har misshandlat en kvinna i en lägenhet. De ska ha någon form av relation till varandra. Kvinnan blev avförd med ambulans med vissa skador, dock inget livshotande. Mannen greps av polis och är numera anhållen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra