Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Sturegatan, Göteborg, Lars Kaggsgatan, Musikvägen, Vänersborg, Flanaden, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson. Ikväll kommer Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Borås, Sturegatan, Göteborg, Lars Kaggsgatan, Musikvägen, Vänersborg, Flanaden, Västra götalands län, Västra Götalands län

23.40 Borås, skadegörelse
Flera inringare larmar om någon form av detonation på Sturegatan. Något har kastats in genom entrédörren till ett flerfamiljshus och exploderat. Flera rutor kring entrén har krossats men ingen person har kommit till skada. Det kan vara en bangers som har kastats in men det är något oklart i nuläget. Resterna av det som exploderat är taget i beslag för analys. En anmälan om skadegörelse har upprättats.

00.42 Göteborg, drograttfylleri m.m.
På Lars Kaggsgatan stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 20-årsåldern som saknar körkort. Han visar även tecken på narkotikapåverkan och tas med för provtagning. Han rapporteras för drograttfylleri samt grov olovlig körning och bilen tas i beslag.

00.43 Göteborg, stöld
På Musikvägen ser vittnen hur 2-3 personer lyser med ficklampor och sågar på en bil. Polis kommer snabbt till platsen och två män i 35-årsåldern kan gripas misstänkta för stöld. De har sågat loss en katalysator från bilen och lagt den i sin egen bil. I deras bil hittas även den tigersåg som använts. Både katalysator och tigersåg tas i beslag. En tredje person är fortfarande på fri fot.

04.59 Vänersborg, brand
På Flanaden har det av okänd anledning börjat brinna på en balkong i ett flerfamiljshus. Branden ska även ha spridit sig till en altan nedanför innan räddningstjänsten kunde släcka. Inga personskador. Polisen skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.